4.5.3.1.2 Lankhorst

'Ik ben een fan!'

Bij de start van het Programma ERP is contact gelegd met dhr. Kammenga vanwege zijn expertise op het gebied van ‘het visualiseren van verandering’. Voor ERP gerelateerde/geraakte afdelingen betekende het invoeren van ERP een omslag in de sturing, van afdeling naar proces. Kennis en kunde van het gehele proces is dan vereist om als medewerker, die bijdraagt aan dat proces, de juiste informatie beschikbaar te stellen voor de rest van de keten. Bij de analysefase is gebruik gemaakt van de door hem samengestelde ‘procestafels’ waarbij alle ‘spelers in de keten’ aan één tafel konden staan en zo gezamenlijk het gehele proces konden vormgeven, toetsen en verbeteren. De dialoog die tijdens deze activiteiten tussen de diverse deelnemers wordt gevoerd is het belangrijkste onderdeel van de bewustwording van de ketengedachte en consequenties.
Na de analysefase zijn dezelfde tafels gebruikt om de processen over te brengen aan andere medewerkers die niet direct betrokken waren bij de analysefase.

Het gebruik van de tafels heeft het gesprek, de positie in de keten, de kwaliteit van de vormgegeven processen drastisch verbeterd.

Meer weten? Zie Testimonials